Precia molenRealisatiesWeegbrug VS-300: bovengrondse voertuigweegbrug met stalen langsgeleiders

Weegbrug VS-300: bovengrondse voertuigweegbrug met stalen langsgeleiders

De VS-300 is een type weegbrug die bovengronds geplaatst wordt. De brug bestaat uit twee stalen langsprofielen (IP550) waartussen een betonnen plaat gestort wordt. Alle civiele werken worden on-site uitgevoerd en kunnen eventueel door de klant zelf gerealiseerd worden. Standaard wordt de weegbrug geleverd met een nuttige breedte tussen de langsliggers van 3 meter of 3,3 meter.

Deze weegbrug is niet gevoelig voor verontreiniging (slijk, modder, …) aangezien de loadcells goed bereikbaar zijn en er voldoende ruimte is tussen het weegdek en de fundatieplaat.

Het weegdek kan tot 36 meter lang zijn, wat het uitermate geschikt maakt voor het wegen van lange voertuigen, zoals Supertrucks. Bij de installatie van je VS-300-weegbrug kunnen we steeds de nodigde weegsoftware (Truckflow of Uniwin) voorzien. Aanmeldzuilen, slagbomen, camera’s, RA-detectie, verkeerslichten en afstandsdisplays bieden we als optie aan om zo een totaal geautomatiseerde installatie te verkrijgen

Bovengrondse weegbruggen bij Precia Molen

Bij Precia Molen plaatsen we zowel bovengrondse als verdiepte weegbruggen. Het voordeel van een bovengrondse weegbrug is dat deze makkelijk te onderhouden zijn. Geen vuilophopingen in een fundatiekuip, geen probleem met waterafvoer.  Bovendien zijn deze weegbruggen makkelijker te verplaatsen. Wil je meer weten over de verschillende types weegbruggen en andere weegoplossingen van Precia Molen? Contacteer ons!

Onderhoud en keuring van weegbruggen

Precia Molen doet meer dan alleen het plaatsen van jouw weegbrug. Onze werknemers zijn ook bevoegd voor het uitvoeren van inspecties en het onderhouden van je weegbrug. Indien gewenst maken we een onderhoudscontract op, zodat je ook na de installatie steeds op onze service kan blijven rekenen. Meer weten? Contacteer ons!

Bekijk de foto’s van onze VS-300-weegbrug

Graag tonen we je enkele foto’s van onze VS-300-weegbruggen. We plaatsten dit type weegbrug al bij heel wat klanten in tal van verschillende sectoren. Veel klanten kozen dit type weegbrug vanwege zijn robuustheid.

Shared this article