Continu wegen van bulkgoederen met een bandweger

Precia Molen biedt een ruim gamma aan bandwegers. Deze bandwegers, geïntegreerd in bestaande transportbanden (tot een breedte van 1600mm) meten het debiet (T/h) van het product dat over de bandweger gaat. Tevens kunnen de bandwegers gebruikt worden voor het doseren, laden en lossen van een ingestelde hoeveelheid product.
 

Bandwegers op maat van uw productieproces

Afhankelijk van de gewenste nauwkeurigheid beschikt Precia Molen over meerdere types bandwegers die aan uw eisen kunnen voldoen. Uitvoeringen in RVS of gelakt staal, enkelvoudig wegend trogstel of meerdere wegende trogstellen zijn mogelijk.
 
De weegindicators I410BS of i40BS, voor het beheren van de bandweging, kunnen ingesteld worden voor debietmeting, beladings- of lossingsoperaties.
 
Daarnaast heeft Precia Molen een breed gamma aan doseerbandwegers, zowel volumetrisch als gravimetrisch, in standaard uitvoering of op maat gemaakt om te voldoen aan de omgevingsfactoren van uw productielijn en om de gewenste nauwkeurigheid te bereiken die wordt vereist door uw productieproces.
 
Heeft uw installatie een upgrade nodig? Contacteer Precia Molen voor het aanpassen van uw bestaande bandweger.

BandwegersRange

Afhankelijk van de gewenste nauwkeurigheid, de omgevingsfactoren en het beschikbare budget zal de meest geschikte bandweger ingezet worden om op verschillende manieren aan uw verwachtingen te voldoen.

Om goed aan te sluiten op die verschillende behoeften, bestaat het assortiment bandwegers uit verschillende versies zoals gepoedercoat staal, RVS voor de voedingsindustrie of toepassing aan de kust en een gegalvaniseerde stalen versie voor kunstmest. De bandwegers kunnen uitgevoerd worden met 1, 2 of 4 load cells en 1 of meerdere trogstellen.

Wegende transportbandenRange

De weegbanden zijn geschikt voor specifieke toepassingen zoals automatisch laden, voedselprocessen of gesloten circuits voor producten op poederbasis. Indien de bestaande transportband niet geschikt is om een bandweger in te bouwen, kunnen we een volledig wegende band aanbieden.

Snelheidsmetingen TransportbandRange

Om de bandsnelheid te bepalen kunnen we een snelheidsrol aanbieden. Deze wordt geplaatst onderaan de transportband en geeft de actuele snelheid door aan de indicator.
Met gewicht van de loadcells en de snelheid van de band, wordt het debiet berekend.

Als alternatief kan een Prox-detector op de meelooprol geplaatst worden, die ook de snelheid van de band zal bepalen.

Shared this article