AFZAK- BIGBAG- en OCTABIN installaties

Bent u op zoek naar een afvulinstallatie voor het afvullen van verschillende poeders, granulaten of voedingsproducten? Precia Molen kan een standaard afvulinstallatie aanleveren ofwel een betrouwbare afzakinstallatie op maat ontwikkelen, waarbij rekening wordt gehouden met de eventuele omgevingsbeperkingen en het beschikbare budget.

Deze gepersonaliseerde oplossing biedt tal van toepassingen voor het verpakken van al uw producten in openmond-, ventielzakken of bigbags. Met de volledig automatische of semi-automatische zakkenvulinstallaties van Precia Molen zullen uw verpakkingsactiviteiten snel en efficiënt verlopen.

Afzakinstallaties voor Bigbags, openmond- en ventielzakken Artikel

Met onze Precia Molen weegsturing Type I410 kan u uw producten nauwkeurig doseren in zakken. De indicator regelt de schuifklep, doseerband of doseerschroef, zodat precies de gewenste hoeveelheid product in het recipient terechtkomt. Dankzij de ovale dubbelwandige vulmond kunnen zakken van verschillende afmetingen stofdicht worden afgesloten, waardoor er geen productverlies ontstaat rond de afzakinstallatie. Deze afzakinstallatie kan de zakken sluiten door ze te sealen of stikken. Bij het stikken kan de zak ook eerst worden omgeplooid, indien gewenst.

Het afnemen en het stapelen van de zakken kan zowel automatisch als handmatig gebeuren. Bij een automatisch verloop, wordt de zak door een 90°-pusher in de juiste richting neergeduwd en nadien automatisch gestapeld op een pallet.

AfzakInstallaties-openmond-en-ventielzakken

Bigbag- en Octabin-afvulinstallaties Artikel

Alle door ons geleverde afvulinstallaties kunnen door onze eigen mensen Metrologisch worden gekeurd voor het gebruik in commercieel verkeer! Ook onze Bigbag- en Octabin-afvulinstallaties worden voorzien van een Precia Molen weegsturing Type I410.

De volgende modulaire aan- en opbouwopties zijn beschikbaar op onze Bigbag-/Octabin-afvulstations:

  • Een Bigbag-/Octabin-afvulunit met of zonder weeginstallatie
  • Een Bigbag-/Octabin-afvulunit met of zonder triltafel
  • Automatische hoogteverplaatsing bij ‘stand alone’-unit voor afname door transpallet
  • Rollenbanen voor de automatische afvoer van de afgevulde Bigbags/Octabins
  • Bigbag-/Octabin-afvulunit met of zonder producthopper
  • Lege paletten-magazijn met automatische aan- en afvoer van paletten
  • Buffering van volle Bigbags/Octabins
BigBag-Octabin-Afvulinstallaties
Shared this article