Precia molenHet merk

Het merk

Internationale expansie heeft het hoofdkantoor van PRECIA MOLEN er niet van weerhouden zijn wortels in de Ardèche te houden. De Groep handhaaft nog steeds de waarden van het destijds kleine, ambachtelijke bedrijf van Jean Escharavil opgericht in 1951 met zijn inmiddels uitgebreid tot 1200 werknemers en waarbij het bedrijf technologische evoluties heeft doorgemaakt en een belangrijke positie inneemt op het wereldtoneel.

Een familiebedrijf

Vanuit zijn geschiedenis en ontwikkeling hecht de PRECIA MOLEN Groep belang aan behoud van de managementstijl ‘van vroeger’, namelijk dat van het oude, ambachtelijke familiebedrijf. Luisteren, zorgen, solidariteit, opleiding, carrièremogelijkheden: dat zijn de waarden waarmee onze werknemers hun plaats in het bedrijf vinden en gedijen.

Dynamische beroepen, carrièremogelijkheden en mogelijkheden in het buitenland

 

  • R&D, productie, verkoop, service, IT, marketing, wetgeving: de specialismen bij PRECIA MOLEN zijn veeleisend en technisch; ze vereisen knowhow en constante aandacht. Innovatie is één van onze belangrijkste speerpunten en impliceert continue ontwikkeling en productdesign evenals verbetering van arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers bijvoorbeeld met nieuwe productietools.

 

 

  • Wij geloven dat het mogelijk is om meerdere beroepen uit te oefenen tijdens een professioneel leven. Door loopbaanontwikkeling kan elke medewerker zijn vaardigheden ontplooien en deze ten dienste stellen van het bedrijf.

 

  • Nieuwe filialen en agenten in het buitenland bieden potentiële expats de mogelijkheid om PRECIA MOLEN wereldwijd te vertegenwoordigen om zo hun horizon naar wens te verbreden.

PRECIA MOLEN’s Betrokkenheid bij bescherming van het milieu

Het hoofdkantoor van PRECIA MOLEN is van oorsprong gevestigd in een natuurrijke omgeving, welke de manier van leven voor een belangrijk deel beïnvloedt. Milieubescherming hebben we daarom als vanzelfsprekend in onze processen geïntegreerd, vanaf de beginstadia tot aan afvalrecycling. Dit engagement is een van de belangrijkste uitdagingen bij onze internationale ontwikkeling, waarbij we iedereen willen betrekken bij het behoud van onze planeet en haar natuurlijke hulpbronnen.

Meer over dit…

 

PRECIA MOLEN’s Sportsponsoring

PRECIA MOLEN sportwedstijden van haar werknemers op regelmatige basis, hetzij in teamverband dan wel individueel. Wij geloven dat stimulering van dergelijke prestaties, groot of klein, en de teambuilding die daarmee samenhangt, een rol spelen bij de persoonlijke ontwikkeling van elke deelnemer zowel in het privé- als in het professionele leven. Zo nemen elk jaar ongeveer dertig werknemersdeel aan de intercompany uitdaging bij L’Ardéchoise, een wereldberoemd massaal fietsevenement. In een andere tak van sport is PRECIA MOLEN een sponsor voor een lokaal vrouwenhandbalteam in D2 FFHB, het hoogste niveau van alle teamsporten in de Ardèche.

PRECIA MOLEN leent ook regelmatig weegapparatuur uit voor grote sportevenementen (Wereldkampioenschappen gewichtheffen, bokswedstrijden, roeien, motorsporten, …).

Lid worden van PRECIA MOLEN, in Frankrijk of in het buitenland, is werken voor een groeiend bedrijf dat erin slaagde de familiegeest van oorsprong te behouden en zijn grenzen ver buiten de landsgrenzen te verleggen.

 

Shared this article