Precia molenGroep Ruiz gaat voor automatisatie dankzij ROC-weegbrug van Precia Molen

Groep Ruiz gaat voor automatisatie dankzij ROC-weegbrug van Precia Molen

Share
18 augustus 2020

Het Houthalense bedrijf Groep Ruiz deed een beroep op Precia Molen om het wegen van vrachtwagens met lading te automatiseren. Dankzij een bovengrondse weegbrug ROC met RVS-aanmeldzuil realiseert de firma nu heel wat tijdswinst.

 

Weegbrug met aanmeldzuil

Groep Ruiz is gespecialiseerd in grond- en afbraakwerken. Klanten kunnen bij hen terecht voor onder meer de sloop van woningen en industriële gebouwen, maar ook voor het uitgraven van putten, rioleringswerken en dergelijke meer.

Bij het bedrijf komen heel wat vrachtwagens aangereden, waarvan de lading conform de TOP, COPRO- en TRACIMAT-regelgeving moet worden gewogen en geïdentificeerd. Om dit proces te automatiseren installeerde Precia Molen een ROC-weegbrug, en een RVS-aanmeldzuil met 15 inch touchscreen, A4- inbouwprinter, IP-parlofoon en Mifare-badgelezer.

Chauffeurs melden zichzelf aan

Dankzij deze installatie kunnen de chauffeurs van de aanrijdende vrachtwagen zichzelf aanmelden, hun lading wegen en de weegbon digitaal ondertekenen. Een IP-camera maakt het mogelijk om de lading te visualiseren. Een in de zuil ingebouwde printer drukt ten slotte de weegbon af op A4-formaat.

Tijdswinst door automatisatie

Op deze manier hoeven de chauffeurs niet meer langs het kantoor om zich bij een bediende aan te melden. De onbemande aanmeldzuil bespaart Groep Ruiz heel wat werk – en dus ook kostbare tijd.

Bent u geïnteresseerd in een gelijkaardige weegoplossing om uw bedrijf verder te automatiseren? Neem snel contact met ons op.

Shared this article