Precia molenFrédéric Mey benoemd tot CEO van PRECIA S.A.

Frédéric Mey benoemd tot CEO van PRECIA S.A.

Share
11 april 2022

De raad van commissarissen van PRECIA MOLEN kwam op 7 april bijeen en benoemde Frederic Mey met ingang van 2 mei tot CEO.

Frédéric Mey, afgestudeerd aan de Ecole Polytechnique en het Corps des Ponts et Chaussées, heeft zijn loopbaan doorgebracht bij industriële groepen met een sterke internationale dimensie, waar hij meer dan 15 jaar general management functies bekleedde.

René Colombel, de huidige CEO, zal zijn functie blijven uitoefenen tot 2 mei 2022. Hij heeft ermee ingestemd om Frédéric Mey te begeleiden totdat hij op 1 oktober 2022 met pensioen gaat. De Raad van Commissarissen dankt René Colombel voor zijn inzet voor de PRECIA MOLEN Groep sinds 2004 en als CEO sinds 2010. In het bijzonder verwelkomde de Raad van Commissarissen de transformatie van de groep, uitgevoerd door René Colombel, tot een wereldleider in weeginstrumenten. In 2021 werd bijna 44% van de omzet gegenereerd buiten Frankrijk.

Precia molen board

Van links naar rechts: Gilles Faurie (COO – R&D en Special projects) – René Colombel (Huidige CEO) – Anne-Marie Escharavil (Voorzitter raad van commissarissen) – Frédéric Mey (CEO vanaf 2 mei) – Eric Meynard (COO – Finance en Administration) – Sébastien Longelin (COO – International affairs)

Anne-Marie Escharavil, voorzitter van de raad van commissarissen van PRECIA S.A., zei: “Ik ben verheugd om Frédéric Mey te verwelkomen in de Groep als voorzitter van de raad van bestuur. Zijn uitgebreide ervaringen in de industriële sector en in general management functies zullen de Groep een nieuw perspectief bieden en in staat stellen haar ontwikkeling te consolideren en te versnellen met respect voor haar waarden. Ik wil ook René Colombel oprecht bedanken voor zijn optreden binnen de Groep en zijn niet aflatende steun”.

Reagerend op zijn benoeming, zei Frédéric Mey: “Ik dank de leden van de raad van commissarissen voor hun vertrouwen. PRECIA MOLEN is een prachtige groep met waarden waarmee ik me volledig kan identificeren. Ik kijk ernaar uit om me bij deze groep aan te sluiten, om de teams te ontmoeten en met hen het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van de groep te schrijven”.

Over Frédéric Mey

Frédéric Mey is afgestudeerd aan de Ecole Polytechnique en het Corps des Ponts et Chaussées. Hij begon zijn loopbaan bij het Ministerie van Economische Zaken en Financiën. In 1999 trad hij toe tot de General Inspection van BNP Paribas voordat hij in 2001 werd benoemd tot directeur Strategie en Ontwikkeling voor de divisie Rolled Products van de Pechiney-groep. In 2003 werd hij Administratief en Industrieel directeur van dezelfde divisie voordat hij promoveerde tot Managing Director van Pechiney d’Alcan Aviatube in 2007. Vanwege de afstoting van Alcan Engineered Products (Constellium), werd Frédéric Mey voorzitter en CEO van ECL, een wereldleider in het ontwerp, de fabricage en de inbedrijfstelling van kritieke apparatuur voor de productie van aluminium. In 2015 trad hij toe tot Eurotradia International, een adviesbureau gespecialiseerd in internationale bedrijfsontwikkeling. In 2017 nam hij de leiding over van de Titanobel Group, gespecialiseerd in de productie, distributie en het gebruik van explosieven voor civiel gebruik.

 

Download the PDF

Shared this article